Diensten 

Heel Metaal vertaalt jouw idee naar een kwalitatief eindproduct dat compleet of gedeeltelijk bestaat uit metaal. Samen, en ieder vanuit eigen expertise, ontwerpen en produceren we een metalen product of onderdeel dat aan de juiste eisen voldoet.

>

Hulp van vakspecialisten

>

Kwalitatief eindproduct

>

Gunstige prijs & levertijd

Maak jouw idee tot werkelijkheid

Maak jouw idee werkelijkheid

Productontwikkeling of innovatie is een serieuze investering in tijd en geld. Ondanks dat je erop vertrouwt dat jouw idee een grote kans van slagen heeft, zijn er natuurlijk ook twijfels. Is het product maakbaar, is het mogelijk om goedkoper of beter te produceren en is het prijstechnisch interessant om samen te werken met experts? Heel Metaal biedt je ondersteuning vanaf het begin en tot een succesvol eindproduct. Onze mensen en machines kunnen het maken.

Advies productontwikkeling

De ontwikkeling van een nieuw product begint bij een goed idee. Heel Metaal helpt bij het omzetten van het eerste concept naar een compleet en hoogwaardig eindproduct. We concretiseren de strategie, bespreken de gewenste productfuncties en productspecificaties en adviseren je over de juiste keuze in metalen materialen en bewerkingstechnieken. 

Engineering 

De engineer maakt in deze fase een technische tekening en zorgt ervoor dat het toekomstige product goed gedetailleerd is voor serie- of massaproductie. Hiervoor gebruikt hij 3D CAD software SolidWorks. Op deze manier is te toetsen of het concept voldoet aan de gestelde veiligheid, vormgeving, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en kostprijs. Deze randvoorwaarden bakenen we vooraf goed af in een gedetailleerd programma van eisen. 

metaal productie 

In deze fase gaat het project van ontwerp naar tastbaar product of (op aanvraag) eerst naar een prototype. Vakkundig personeel, geautomatiseerde systemen en een arsenaal aan geavanceerde metaalbewerking machines zetten zich volledig en 24 uur per dag in voor een kwalitatief productieproces. Kwaliteitscontrole heeft een hoge prioriteit, dus mocht het wenselijk zijn, ontvang je ook de meetrapporten, leveranciers- en materiaalverklaringen.

Verpakking en transport

Zodra het product gereed en goedgekeurd is, is deze klaar voor verzending. De keuze in verpakkingsmateriaal is in overleg en hangt af van het product of onderdeel. Betrouwbaarheid is één van onze kernwaarden, dus we doen er alles aan om jouw nieuwe product op tijd te leveren. Natuurlijk is het ook mogelijk om het product met eigen transport op te halen of vanuit onze logistiek direct naar de distributiepartner of eindklant te zenden.

“We waren verrast dat er zo snel een werkend prototype stond, daarmee was het mogelijk om snel te schakelen en belangrijk: een product te maken waarmee we Nederland in korte tijd een stuk hygiënischer konden maken.”

Rein Baarsma, CEO DecoWash

Metaalbewerking

Lasersnijden

Met één van de drie lasersnijmachines van Heel Metaal is het mogelijk om flexibel en nauwkeurig contouren te snijden ongeacht de dikte van het plaatwerk en de complexiteit van de vorm. Onder andere geschikt voor:

Buislasersnijden

De buislasermachines van Heel Metaal bewerken lange (maximaal 9 meter) metalen profielen en ronde, vierkante of rechthoekige buizen met een laserstraal tot eindproduct of halffabricaat. Onder andere geschikt voor:

Robotlassen & Handmatig

De robot of lasser verbindt elke complexe samenstelling van metaal permanent en met grote precisie aan elkaar. Hierdoor zijn er geen of nauwelijks zichtbare lasnaden en is er een geringe vervorming van het product. Onder andere geschikt voor:

Kanten

Heel Metaal heeft meerdere kantbanken en deze buigen of vervormen metalen platen flexibel en met een hoge nauwkeurigheid in de gewenste hoek. Onder andere geschikt voor:

Wil jij ook een Productidee tot werkelijkheid maken?

Heel Metaal helpt je verder, van idee tot product.

zo werkt het
zo werkt het
zo werkt het
1.

Beschrijf het productidee

Deel jouw idee of metaal uitdaging en hoor direct of het plan uitvoerbaar is.

2.

Ontvang het ontwerpplan

Ontdek hoe de engineer jouw idee omzet naar een maakbaar concept.

3.

Lanceer jouw nieuwe product

Laat ook de productie over aan experts en vier het succes van het eindproduct!

1.

Beschrijf het productidee

Deel jouw idee of metaal uitdaging en hoor direct of het plan uitvoerbaar is.

2.

Ontvang het ontwerpplan

Ontdek hoe de engineer jouw idee omzet naar een maakbaar concept.

3.

Lanceer jouw nieuwe product

Laat ook de productie over aan experts en vier het succes van het eindproduct!